Alexander von Humor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alexander von Humboldt

Friedrich Wilhelm Heinrich Alexander Freiherr von Humboldt (14 September 1769-6 Mei 1859) yaiku wong naturalis lan penjelajah berkebangsaan Jerman.

Wong kui adike filsuf lan linguis sing terkenal Wilhelm von Humboldt.

Profil[sunting | sunting sumber]

Ramane tentara, wis wafat ndek Humboldt isih umure 9 taun, dadine wektu kui ia lan Wilhelm dialihasuh dening ibu sing omahe ora adoh saka Humboldt lan mase. Sejak diasuh dening ibune, Humboldt lan mase nduweni pandidikan awal teka ibune dewe. Pelajaran sing dioleh yakui bahasa lan matematika.

Ing remaja, Humboldt mulai sinahu ing jaba omah. Dia sekolah ing Freiberg Academy of Mines lan dididik langsung dening wong sing ahli geologi terkenal, A.G. Werner. Humboldt ketemu karo George Forester, juru gambar saking pelayaran kaping loro kapten James Cook. Ing taun 1792, ing umur 22 taun ia kerja ing pemerintahan Franconia, Prussia dadi pengawas pertambangan.

Ing umur kaping 27, ibu Humboldt wafat, marisake bandha sing akeh banget saka bisnis real estate. Taun seteruse, dia nguculke jabatanne ing pemerintahan lan nduweni rencana lelungan karo pakar tumbuhan, Aime Bonpland.

Ing taun 1835 dia nemuake stasiun pengukur cuaca. Humboldt uga gawe peta isotherm sing nomor siji ing sejarah, sing berisi garis temperatur rata-rata.

Humboldt wafat tanggal 6 Mei 1859.

Ngeti uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njero[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]