Alan Turing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alan Turing
Alan Turing Memorial Closer.jpg
Lair 23 Juni 1912
Maida Vale, London, Inggris
Tilar donya 07 Juni 1954 (umur 41)
Wilmslow, Cheshire, Inggris
Panggonan Britania Raya
Warga negara Inggris
Bidang Matematikawan
Institusi University of Manchester
National Physical Laboratory
Government Code and Cypher School
University of Cambridge
Alma mater University of Cambridge
Princeton University
Pembimbing doktoral Alonzo Church
Murid bimbingan Robin Gandy
Dikenal atas Halting problem
Turing machine
Cryptanalysis of the Enigma
Automatic Computing Engine
Turing Award
Turing Test
Penghargaan Officer of the Order of the British Empire
Fellow of the Royal Society
Alan Turing

Alan Mathison Turing (23 Juni 1912 - 7 Juni 1954) iku sawijining panliti matématika lan komputer, lan pahlawan perang Inggris.

Panjenengané iku salah siji saka panliti-panliti komputer modhèrn digital sepisanan. Kejaba iku panjenengané dadi wong kang sepisanan menggalih migunakaké komputer kanggo manéka warna kaperlon. Panjenengané nelaaké menawa komputer bisa nglakokaké manéka warna program.

Panjenengané uga mènèhaké gagasané bab mesin Turing, mesin kang bisa nglakokaké sakumpulan préntah.

Turing uga nyetusaké tès Turing. Asmané didadèaké langgeng kanthi jeneng Pamulèn Turing.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alan_Turing&oldid=813492"