Ahmed Ouyahia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى
Ahmed Ouyahia

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
23 Juni 2008
Pejabat sadurungé Abdelaziz Belkhadem
Mangsa jabatan
5 Mei 2003 – 24 Mei 2006
Pejabat sadurungé Ali Benflis
Pengganti Abdelaziz Belkhadem
Mangsa jabatan
31 Desember 1995 – 15 Desember 1998
Pejabat sadurungé Mokdad Sifi
Pengganti Smail Hamdani

Lair 2 Juli 1952 (umur 62)
Bouadnane, Tizi Ouzou, Aljazair
Partai pulitik Rassemblement National Démocratique (RND)

Ahmed Ouyahia (basa Arab: أحمد أويحيى, Ahmad Uyahya‎) (lair 2 Juli 1952) iku pulitisi saka Aljazair kang njabat Perdhana Mentri Aljazair wiwit 23 Juni 2008. Dhèwèké uga njabat posisi sing padha ing 1995-1998 lan 2003-2006.[1] Minangka diplomat karir, Ahmed Ouyahia uga pernah njabat Mentri Kehakiman, lan salah sijining wong sing ngadegaké lan dadi présidhèné partai Rassemblement National Démocratique (RND). Déning pemantau pulitik Kulon, Ahmed Ouyahia dianggep raket karo klompok militèr Aljazair, lan dhèwèké kalebu golongan/fraksi éradicateurs kang numpas lawan-lawan pulitiké saka golongan militan Islam kayata Front Islamique du Salut (FIS) lan Groupe Islamique Armé (GIA) jroning perang sedulur Aljazair taun 1990-an.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (fr)Bio express : Ahmed Ouyahia. Jeune Afrique. 9 June 2009.
  2. ^ (en)Naylor, Phillip Chiviges (2006). Historical Dictionary of Algeria. Rowman & Littlefield. pp. 376–77. ISBN 0-8108-3136-8. http://books.google.com/books?id=akGIpgEV-D4C.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmed_Ouyahia&oldid=830386"