Adele

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adele

Adele Laurie Blue Adkins
Latar wuri
Lair 5 Mei 1988 (umur 25)
Asal West Norwood, London Kidul, Inggris
Génré R&B, soul,[1] pop-blues
Label XL, Columbia

Adele Laurie Blue Adkins utawa luwih dikenal Adele (lair ing Tottenham, London, 5 Mei 1988; umur 25 taun) yaiku penyanyi jazz lan soul sarta penulis lagu saka Inggris kang ndhuweni swara kontralto. Kawit debut albumé 19, Adele nampa akèh bebungaha kanthi komersial lan kritis. Kawit debuté album kasebut ing nomor siji lan oleh sertifikasi platinum ping 4 ing Inggris. ing Grammy Awards taun 2009, Adele menang bebungah minangka Pendatang Baru Terbaik lan Grammy Award minangka Penampilan Vokal Pop Wanita Terbaik utawa Penampilan Vokal Pop Terbaik.[2][3]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

  • 19 (2008)
  • 21 (2011)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adele&oldid=834208"