A Christmas Carol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
A Christmas Carol
Charles Dickens-A Christmas Carol-Cloth-First Edition 1843.jpg
Samak, edhisi pisanan taun 1843
Pangarang Charles Dickens
Judhul asli A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas
Ilustrasi John Leech
Negara Inggris
Basa Basa Inggris
Tipe Novèl
Kritik sosial
Penerbit Chapman & Hall
Tanggal terbit 19 Desember 1843
Jinis media Cithak
Cacahing kaca 80 (watara 28.000 tembung)
Didahului oleh Martin Chuzzlewit
Dilanjutkan oleh The Chimes

A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas (luwih ditepungi minangka A Christmas Carol) iku buku karangan panulis Inggris Charles Dickens sing pisanan diterbitaké tanggal 19 Desember 1843,[1] kanthi ilustrasi déning John Leech. Dickens nyebut buku iki minangka "Little Christmas Book".[2] Buku iki langsung suksès, kanthi payon luwih saka enem éwu buku jroning seminggu, lan dadi buku pisanan saka lima "buku Natal" Dickens. A Christmas Carol ditulis sakwéné enem minggu, kanggo mbayar hutang, lan awalé mung ditulis nalika wektu longgar, bebarengan karo nulis novèl Martin Chuzzlewit. Nanging banjur buku iki dadi buku wigati sing mangaruhi pikiran lan imajinasi Dickens.[3] A Christmas Carol akiré dadi crita Natal paling disenengi lan tahan suwé.[4]

Sapérangan sajarawan duwé pendhapat yèn popularitas buku iki duwé peran wigati jroning ambal dhéfinisi wigatiné Natal lan "semangat" dina riyaya.[5][6][7][8]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Dickens ngirim cithakan pendahuluan nalika tanggal 17, nanging tanggal panerbitan resmi yaiku tanggal 19, lan entèk kaedol nalika tanggal 22. (delengen Hearn (2004), kaca xiviii)
  2. ^ Mitsuharu Matsuoka (1998-05-07). "John Forster's "The Life of Charles Dickens"". Cecil Palmer. http://www.lang.nagoya-u.ac.jp/~matsuoka/CD-Forster-4.html. Retrieved 2007-12-13.
  3. ^ "New York Times: A Christmas Carol". The New York Times. New York Times. December 8, 1912. http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?_r=1&res=9A00E6DB1E3AE633A2575BC0A9649D946396D6CF. Retrieved 2009-09-03.
  4. ^ Hearn (2004), xxxi
  5. ^ "Dickens and A Christmas Carol". http://www.victorianvanities.com/Main/Christmas_Carol.html. Retrieved 2007-04-06.
  6. ^ Hearn (2004), Introduction
  7. ^ Les Standiford. The Man Who Invented Christmas: How Charles Dickens's A Christmas Carol Rescued His Career and Revived Our Holiday Spirits, Crown, 2008. ISBN 978-0-307-40578-4
  8. ^ "Dickens & Christmas". http://www.fidnet.com/~dap1955/dickens/christmas.html. Retrieved 2007-08-11.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=A_Christmas_Carol&oldid=860147"