AS Saint-Étienne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
AS Saint-Étienne
Logo saka AS Saint Étienne FC
Jeneng jangkep Association Sportive
Saint-Étienne Loire
Julukan Les Verts (The Greens), Stéphanois, ASSE
Diadegaké 1919
Lapangan Stade Geoffroy-Guichard,
Saint Étienne
Kapasitas 35,616
Ketua Bernard Caiazzo
Roland Romeyer
Manajer Christophe Galtier
Liga Ligue 1
2011–12 7th
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Association sportive de Saint-Étienne (pocapan Prancis: [asɔsjasjɔ̃ spɔrtɪv də sɛ̃t‿etjɛn lwaʁ]; Luwih dikenal AS Saint-Étienne, ASSE utawa Saint-Étienne) yaiku klub bal-balan sing diadhekaké dèning grup kasino, sing asalé saka Saint-Étienne (Loire). Saint-Étienne yaiku daerah sing tempate ing sisih wetan mengalor jejere prancis ing departemen loire lan daerahe Rhône-Alpes. Jeneng penduduk ing ngisi daerah kuwi yaiku Etienne.

Penduduk Etienne ing 2010 ana 171.260 jiwa, kutha iki kutha sing kaping Cithakan:14th ing prancis[1]. Kutha iki yen saka Lyon adohe 50 km, yen nganggo sepur ora nganti 40 menit[2]. Saint Étienne Metropolis kuwi salah sawijining saka 2 bagian korbunasi saklajenge Grenoble Alpes metropolis lan nomer 6 kuta sing korbunasi ing Prancis (43 kutha, penduduk nganti 374.600, 13.000 perusahaan lan 146 karyawan)[3].

FC Saint-Étienne resmi dadi club bola profesional awit 1933, FC Saint-Étienne paling tenar ing taun 1960-an nganti 1970-an, nalika menang 8 gelar liga prancis saka 13 musim tanding. Ing taun 1976, FC Étienne isa nembus final liga champion nanging kalah ning Stadion Hampden Park ing Glasgow lawan FC Munchen. Ing taun 2012, FC Saint-Étienne ganep 60 taun tanding ning divisi 1 liga prancis.

Amerga FC Saint-Étienne kuwi club bal-balan profesional, klub kuwi dhuweni markas ing Stade Geoffroy-Guichard. Awit taun 2011, club bal-balan iki diketuai karo Roland Romeyer lan Bernard Caïazzo, kabehe kuwi nyekel saham paling akeh ing club kuwi. Awit 15 desember 2009, klub utama FC Saint-Étienne dilatih dening Christophe Galtier ing divisi 1 ligue prancis.


Sejarah[sunting | sunting sumber]

Kebangkitan klub (1919-1933)[sunting | sunting sumber]

Amerga ngadhek ing kutha industri lan pekerja, FC Saint-Étienne klub sing ngadhek saka pekerja. klub iki ngadhek amerga ana paguyuban olahraga « Amicale des employés de la Société des magasins Casino (paguyuban pagawean karyawan toko lan perusahaan kasino) »[4] yaiku paguyuban sing ngadhek taun 1912 kaliyan kelompok kasino, berbasis ing Saint-Étienne, kangge dukung kebijakan olahraga corporatism. slogan paguyuban kuwi: ijone rantai nalar logis kanggo kebebasan[5].

beberapa wulan saklajenge pangadhekan Asosiasi Federasi Bal-balan Prancis (FFFA), Asosiasi kuwi luwih dikenal jenenge «Kasino AS» (ASC), mbukak divisi olahraga bal-balan ing juli 1919[6]. Aora mung kuwi uga ana cabang atletik lan basket[7]. Ing tanggal 29 Maret 1920, Albert Jacquet yaiku sekertaris jendral perusahaan ing tampune ndadoskake AS Casino dadi «Amical Sporting Club (klub olahraga penggembira)» kanggo manuti peraturan sing diadopsi saka Federasi, federasi ngelarang yen ana merk dagang ing jeneng klub.[4]. Saklajengen, klub bal-balan iki digandrungi karyawan kasino, pusat pelatihan klub iki yaiku ing "Bridge ass".

7 tahun engkas, ing CEO Pierre Guichard, yaiku anak saka pendiri kasino Geoffroy Guichard dadi presiden ing klub kuwi, Pierre Guichard dadi presiden klub saklajenge MM. Godot lan Jean Moulind[4]. Klub iki gabung karo Universitas Stade forézien ing «Asosiasi atlit Etienne» (SSA), uga tetep nganggo pralambang ijo lan CSA[4].

Ing taun 1930, Federasi Prancis ningkatke profesionalisme ing negara Prancis. perihal iki penting kanggo CSA, amerga pemimpin asosiasi iki ngebet kepengen ndhuweni utawa gawe stadion dhewe. pendiri saka grup kasino ngeki lapangan kanggo klub iki. Amerga dhuweni menejemen sing apik saka asas kekeluargaan.

Cathethan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.insee.fr/fr/ppp/bases-de-donnees/recensement/populations-legales/commune.asp?annee=2010&depcom=42218
  2. ^ ana sepur sing langsung saka stasiun Saint-Étienne Chateaucreux nganti Lyon nganti 40 menit (awit taun 2011).
  3. ^ http://www.agglo-st-etienne.fr/economie/chiffres-cles/le-panorama-economique/ Jajak pendapat ing kutha Etienne
  4. ^ a b c d Saint-Etienne. Si ijo sing populer lan legendaris sur fifa.com, Fédération internationale de football association (FIFA). Consulté le 25 août 2012
  5. ^ Collectif 1999, p. 381-382
  6. ^ Collectif 1999, p. 381-382
  7. ^ Collectif 1999, p. 381-382

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=AS_Saint-Étienne&oldid=862974"