Yukata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Yukata iku jeneng salah sawijining klambi tradhisionalé Jepang. Sanajan klambi tradhisional, yukata isih kerep dinggo karo wong Jepang tekan saiki yèn ana fèstival-fèstival, utamanè wong-wong enom.

Yukata lan Kimono[besut | besut sumber]

Wong-wong sing ora saka Jepang akèh sing ora ngerti bedané yukata karo Kimono. Yukata digawé saka katun, yèn kimono digawé saka sutra. Saliyané iku, yukata iku mung dinggo pas acara-acara sing ora resmi, déné kimono iku dinggo pas acara resmi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]