Yelena Kondakova

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yelena Vladimirovna Kondakova
Antariksawati Roscosmos
StatusPensiunan
Lair (1957-03-30) Maret 30, 1957 (umur 65)
Mytishchi, RSFS Ruslan, Uni Sovyet
Pedamelan sanèsPulitikus
Wekdal ing ruwang angkasa178 dina 10 jam 41 minit[1]
Pamilihan1989
MisiSoyuz TM-20,[1] Mir, STS-84[1]
Èmblem misiSoyuz TM-20 patch.png Sts-84-patch.png
BebungahPahlawan Phedherasi Ruslan

Yelena Vladimirovna Kondakova (Rusia: Елена Владимировна Кондакóва; lair 30 Maret 1957; umur 65 taun) yaiku antariksawati Sovyet/Ruslan katelu sing menyang luar angkasa.[2] Perjalanan kapisane menyang luar angkasa nganggo Soyuz TM-20 ing 5 Oktober 1994. Ia bali menyang Bumi ing 22 Maret 1995, sawise netep limang wulan ing setatsiyun antariksa Mir. Penerbangan kapindho Kondakova nalika ia dadi spesialis misi ing pesawat ulang alik Atlantis Amerika Sarekat ing misi STS-84 ing Mei 1997. Ia menika wadon Ruslan pungkasan ing luar angkasa nganti antariksawati peneruse Elena Serova menyang Setatsiyun Antariksa Internasional (ISS) ing 25 September 2014.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c Alexander B. Zheleznyakov (May 3, 2001). "Kondakova". Encyclopedia Astronautica. Mark Wade.
  2. "The Story Of Women in Space". space-travel.com.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Women's-History-stub