Wong lenga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wong lenga ngrujuk marang wong sing nyinaoni ilmu batin kanggo ancas mlebu menyang omah korban kanggo nyolong bandha utawa nggawé cecongkrahan. Ing kapitayan memedi Melayu, Wong lenga iku tegese oily man utawa orang minyak. [1] Salah sawijining crita ujar yèn wong lenga kasebut salah ngelmu, nyebabaké dheweke dadi ireng lan mung pulih sawisé ngrudhapeksa 40 bocah wadon.[2] Korban bakal kaget lan ditandhani nganggo garis ing raine sawisé dinodai. [3] Crita wong lenga kasebut misuwur banget nganti digawé film ing taun 1958. Film Minyak iki diproduksi dening Film Film Productions Ltd (MPF) lan diarahaké dening P. Ramlee . [4]

Kaluwihan[besut | besut sumber]

Wong lenga bisa gampang mlebu omah sing dikunci. Kajaba iku, dhewekén gampang dibuwang mawa diburu. Bisa nempelaké awak ing eternit Bisa uga munggah nganggo cuwilan lan bisa nggunakaké obeng.

Panalitén élmiyah[besut | besut sumber]

Paling kamungkinan diwiwiti karo maling sing nyaranaké awaké dhewe kanthi lenga supaya angel ditangkap amarga lunyu. Lenga ireng uga bakal ora katon ing wayah wengi, sanajan bisa mbebayani dhewe nalika ménék. Tanggal 24 Nopember 2006, maling sing nyaranaké awaké nganggo lenga dikunjara ing desa Tawas, Malaysia.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Radford, Benjamin. "The Legendary 'Oily Man' Monster Terrorizes Malaysia". Live Science. Purch. Dibukak ing 12 June 2018.
  2. Ong, Charmaine. "Orang Minyak or "Oily Man"". USC Digital Folklore Archives. University of Southern California. Dibukak ing 12 June 2018.
  3. The door magazine, Issues 174-184
  4. P. Ramlee: the bright star, James Harding, A. H. Ahmad Sarji