Wong bayangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar seniman minangka wong bayangan.

Wong bayangan (uga dikenal minangka makhluk bayangan, utawa ireng-ireng) minangka pemahaman babagan bayangan minangka makhluk sing urip, humanoid, lan, ditafsirake minangka anané roh utawa entitas liyane dening wong sing precaya ing perdukunan utawa gaib. Sawetara agama, legenda, lan sistem kapercayan nggambarake makhluk-makhluk spiritual sing bayangan utawa entitas alami kayata kayangan ing jagad liya, lan macem-macem makhluk bayangan wis dadi pokok crita rakyat lan crita memedi.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ahlquist, Diane (2007). The Complete Idiot's Guide to Life After Death. USA: Penguin Group. p. 122. ISBN 978-1-59257-651-7.