Wong Tiwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tiwi people
Barkas:Tiwi Islanders flag.svg
Tiwi bombers.jpg
The Tiwi Bombers, a local football team from the Tiwi Islands
Gunggung cacah jiwa
2,000
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Australia (Northern Territory)
Basa
Tiwi
Golongan ètnik magepokan
See List of Australian Aboriginal group names

Wong Tiwi (utawa Tunuvivi [a] ) minangka salah sawijining klompok Aborigin ing Australia. Saklawasé 2.000 wong Tiwi manggon ing Pulo Bathurst lan Melville, sing kalebu Pulo Tiwi, udakara 48 kilometres (30 mi) saka Darwin . Basa Tiwi minangka sawijining basa, ora ana hubungane karo basa-basa Arnhem Land ing daratan Australia. Padunung adhedhasar keturunan matrilineal, lan bebrayan penting banget kanggo pirang-pirang aspek ing urip. Seni lan musik dadi bagean intrinsik saka ritual sosial lan spiritual. Generasi Dicuri nyumurupi akeh masarakat Pribumi sing nggawa menyang Kepulauan Tiwi sing dudu keturunan Tiwi sacara langsung.
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana