Wong Olmec

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Wrestler (Olmec) by DeLange

Masarakat Olmec ya iku salah setunggale masarakat kang wonten ing daerah Mesoamerika, masarakat niki urip wonten ing taun 1500 SM. Désa-désa kang diyasa masarakat Olmec dados désa kang saé lan gadah struktur kang ugi saé, sakwayah punika, désa mau ngalami prosès evolusi kang luwih becik tinimbang désa-désa liyané kang sampun wonten ing mangsa sapunika. Wong-wong kang yasa désa niki akhire diasmani Wong Olmec.

Peta suku Olmec

Wong-wong Olmec ngerupaaken jinis masarakat kang kenal tata urip luwih becik. Perkara niki saget ditingali saking sampun wontene acara-acara spiritual, conthone kaya ta ritual lan nyembah déwa-déwa. Wong Olmec niki percaya, déwa ngerupaake prakara kang gadah kuwasa paling agung. Wong Olmec niki nyambut damel ing sabin, kerana kathah masarakat Olmec kang dados wong tani. Pertanian ing wayah punika, sampun kenal sistem bakar-tandur. Maksude ya iku daerah hutan kang arep didadosaken sabin dibakar rumiyin, déné sakwese punika banjur ditanami pari.