Wong Nuristan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suku Nuristan
Defense.gov News Photo 101030-F-2558S-074 - U.S. Navy Cmdr. Bill Mallory right commanding officer of the Nuristan Provincial Reconstruction Team listens to a Kautiak village leader in the.jpg
Panduduk desa Kautiak ing Provinsi Nuristan barek karo komandan Amerika Serikat (tengen)
Gunggung cacah jiwa
(Sekitar 125.000–300.000[1][2])
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Provinsi Nuristan
Basa
Basa Nuristan
Agama
Islam Sunni
Golongan ètnik magepokan
Kalash

Wong Nuristani iku sawijining etnis sing asalé saka Provinsi Nuristan ing Afghanistan wétan. padha ngarani basa Indo-Eropah sing disebut basa Nuristan. Ing taun 1890-an, sawisé mbangun wates Durand karo Britania India, Amir Abdur Rahman Khan ngluncuraké kampanye militèr ing Nuristan (dene sing diarani Kafiristan) kasil ngislamake warga Nuristan; Wiwit iku wilayah iki disebut Nuristan sing artine "Tanah ingkang cerah". Sadurunge, dheweke (Wong Nuristan) nganut agama Hindu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Afghanistan - Nuristani". countrystudies.us. 
  2. "Afghanistan population statistics". GeoHive. Dijupuk 2016-06-04.