Wilangan asli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sajeroning matematika, ana loro kasepakatan ngenani himpunan angka asli. Sing sapisan dhéfinisi miturut matematikawan tradhisional, ya iku himpunan angka bulat positif kang dudu nol {1, 2, 3, 4,...}. Déné kang kaloro dhéfinisi déning logikawan lan èlmuwan komputer, ya iku himpunan nol lan angka bulat positif {0, 1, 2, 3,...}. Angka asli minangka salah siji konsèp matematika kang paling prasaja lan kalebu konsèp pisanan kang bisa disinaoni lan dimangertèni déning manungsa, malah sawatara penelitèn nuduhaké sawatara jinis kethèk gedhé (Basa Inggris: apes) uga bisa mangertèni.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Babagan matematika