Wilangan asli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning matematika, ana loro kasepakatan ngenani himpunan angka asli. Sing sepisan dhéfinisi miturut matematikawan tradhisional, ya iku himpunan angka bulat positif sing dudu nol {1, 2, 3, 4, ...}. Déné sing kaloro dhéfinisi déning logikawan lan èlmuwan komputer, ya iku himpunan nol lan angka bulat positif {0, 1, 2, 3, ...}. Angka asli minangka salah siji konsèp matematika sing paling prasaja lan kalebu konsèp pisanan sing bisa disinaoni lan dimangertèni déning manungsa, malah sawetara penelitèn nuduhaké sawetara jinis kethèk gedhé (Basa Inggris: apes) uga bisa mangertèni.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Babagan matematika