Wikipedia:Ringkesan suntingan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nalika nyunting sawijining artikel ing Wikipedia, ana kothak kothong sing mawa label "Ringkesan" ana ing sangisoré kothak teks. Wanguné kaya mangkéné:

Kothak teks Ringkesan

Kothak iki dimaksudaké minangka cathetan ringkes ngenani owah-owahan apa sng diayahi. Tèks sing ditulis ing kéné, maksimal 200 huruf, bakal muncul jroning kaca Owah-owahan, ing sajarah panyuntingan kaca kasebut, ing kaca diff, lan ing daftar pilihan pangango sing nuju mantau artikel kasebut. Pirsani m:Help:Edit summary kanggo informasi jangkep ngenani fitur iki.

Kanthi anané ringkesan iki, panganggo liyané bakal luwih gampang nalika mriksa, mirsani kaca owah-owahan.

Pirsani conto ing ngisor, katon prabédan antara ngisi ringkesan panyuntingan lan ora ngisi ringkesan panyuntingan ing kaca owah-owahan:

Nganggo ringkesan panyuntingan:

Bm 01:35 Tasmania, Australia (béda; sajarah) . . *drew (Bicara) (alih)
   01:30 Amir Hamzah, Tengku (béda; sajarah) . . IvanLanin (Bicara) ngowahi format, mènèhi kategori
   01:09 Daftar Tokoh Jerman (béda; sajarah) . . StephenSuleeman (Bicara) Kanselir Jerman (sawisé PD II)
Bm 00:55 Bicara Pengguna:202.69.101.147 (béda; sajarah) . . *drew (Bicara) (test)
 m 00:54 1 (béda; sajarah) . . Chlewey (Bicara) (robot Adding: als, an, ar, az, be, ga, hu, ms, nap, sq, uz)

Tanpa ringkesan penyuntingan:

Bm 01:35 Tasmania, Australia (béda; sajarah) . . *drew (Bicara)
   01:30 Amir Hamzah, Tengku (béda; sajarah) . . IvanLanin (Bicara)
   01:09 Daftar Tokoh Jerman (béda; sajarah) . . StephenSuleeman (Bicara)
Bm 00:55 Bicara Pengguna:202.69.101.147 (béda; sajarah) . . *drew (Bicara)
 m 00:54 1 (béda; sajarah) . . Chlewey (Bicara)

Katon ing conto kasebut yèn kanthi ngisi ringkesan, bisa nggampangaké panganggo liya mirsani owah-owahan apa waé sing dialami déning sawijining artikel (Pirsani uga daftar cekakan sing kerep dianggo ing ringkesan suntingan).

Ringkesan suntingan otomatis[besut sumber]

Ringkesan suntingan otomatis iku ringkesan suntingan sing diwènèhaké déning MediaWiki sacara otomatis. Ing ngisor daftar ringkesan suntingan sing digawé otomatis déning MediaWiki

Tindakan Ringkesan suntingan otomatis Pesen sistem
Ngothongaké kaca Ngothongaké kaca MediaWiki:Autosumm-blank
Ngganti kabèh isi nganggo tèks anyar ←Ngganti kaca karo 'teks baru' MediaWiki:Autosumm-replace
Gawé kaca anyar Kaca anyar: teks baru MediaWiki:Autosumm-new
Gawé pengalihan Ngeneraké kaca menyang halaman MediaWiki:Autoredircomment
Pembatalan sawijining revisi Murungaké owahan [#] déning Nama pengguna (rembugan) MediaWiki:Undo-summary
Pembatalan mawa fitur rollback déning pengurus Suntingan Jeneng pangangggo (wicara) dibalèkaké menyang versi pungkasan déning Jeneng panganggo

Deleng uga[besut sumber]