Wikipedia:Inggati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aja ngladèni troll( Never feed the trolls).

Motivasi kanggo pratingkah vandalism (sing dibédakaké saka pangrusakan kaya harasmen lan perang suntingan) wiwit saka rasa kepingin diakoni lan kakejian (infamy)[1][2] kanggo nggawé frustrasi marang proyèk utawa komunitas. Vandalisme malah kaya diububi kanthi mènèhi pènget marang pelakuné. Bab iki pancèn bener tumrap prolific vandal, sing sadurungé ana tulisan iki wis dikekalaké déning kaca-kaca Wikipedia, kanthi permati disusun ing kaca-kaca kategori, digawé cithakan sing magepokan karo bab kuwi, lan sabanjuré dadi pérangan wigati jroning budaya wiki.

Cara ngadhepi vandalisme[sunting | sunting sumber]

Nalika mirsani kaca informasi ngenani vandal utawa vandalisme panjenengan manawa ngira yèn ora ana gunané, lebokna daftar kanggo dibusak (yèn panjenengan pirsa ana klompok kaca sing padha, gawénen nominasi klompok). Kaca panganggo tumrap panganggo sing diblok salawasé (kajaba sockpuppets lan panganggo sing dilarang) bisa didèlèh ing WP:MfD.[3] Nanging élinga yèn iki dudu sawijining kritéria kanggo pambusakan cepet..

Kanthi alesan sing padha, cithakan pamblokiran salawasé ndèlèh kaca panganggo jroning Category:Temporary Wikipedian userpages, sing sacara rutin dibusak sawisé paling ora sesasi.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Kaca sing kontra:

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Conto saka kepingin diakoni lan kakejian minangka motivasi kanggo pratingkah vandal, pirsani "Pelican shit" ing Wikipedia talk:Long term abuse.
  2. ^ request for own long term abuse page panganggo sadurungé wis gawé screenshots saka pratingkah vandal déning sockpuppet-é dhéwé lan nambahaké jroning kaca long term abuse liya
  3. ^ IP addresses stored for registered users are only kept in the system for so long; categorising a user after this period of time serves no useful purpose.

Cithakan:Civility

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Inggati&oldid=867513"