Wikipedia:Artikel pethingan/2016 05

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abu Hanifah ing taun 1955
Abu Hanifah ing taun 1955

Abu Hanifah, aliyasé El Hakim, (lair ing Padangpanjang, 6 Januari 1906 lan pati ing Jakarta, 4 Januari 1980) ya iku dhokter, pulitisi, juru roman, lan juru nulis sandiwara asal Indonésia. Ing taun 1928, Abu Hanifah dadi salah siji taruna sing mèlu Konggrès Mudha Indonésia. Dhèwèké lulusan Indische Art (Pamulangan Dhokter Indhia-Walanda) taun 1932 banjur mlebu pamulangan dhokter luhur ing taun 1962. Uga ing taun 1962, dhèwèké nampa jejuluk akadhemik dhoktor honoris causa saka Akademi Belle Artes Brazil. Pengalamané ndhokter ing Rimbu dadi latar wuri panulising roman Dokter Rimbu. (Waca terusané)