Wetuné Tanah Ijo saka Komunitas Ékonomi Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Évolusi olèhé Uni Éropah owah. Tanah Ijo iku pulo sing dunungé ana ing sisih kiwa dhuwur.

Tanah Ijo metu saka Komunitas Ékonomi Éropah ing taun 1985. Olèhé metu iku sawisé Tanah Ijo, minangka jajahan Dènmark, nganakaké réferèndum metu saka Komunitas Ékonomi Éropah ing taun 1982. Kasilé réferèndum iki, 53% para pamilih péngin metu.[1] Alesan kepéngin metu, ya iku amarga ana konflik karo Komunitas Éropah prakara olèhé Tanah Ijo nangkepi iwak segara.[2] Sawisé iku Prajanjian Tanah Ijo ngrampungi prosès olèhé metu.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Jørn Boye Nielsen (2014), Bernard Cook, ed., Europe Since 1945: An Encyclopedia, Routledge, k. 541, ISBN 9781135179328 
  2. European Commission (2005-11-10). "1985". The History of the European Union. Dijupuk 2006-01-18. 

Wewacan sabanjuré[besut | besut sumber]

  • Harhoff, Frederik (1983), "Greenland’s Withdrawal from the European Communities", Common Market Law Review 20 (1): 13–33