Watercolors (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Watercolors
Gambar:Watercolors-david-oliveras.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani David Oliveras
Diprodhuseri Larry Allen
Penny Styles McLean
Ditulis déning David Oliveras
Dibintangi Tye Olson
Kyle Clare
Greg Louganis
Karen Black
Dimusiki Dorian Rimsin,
Marcelo Cesena
Dibesut déning Martinos Aristidou
Tanggal metu
  • 7 Juni 2008 (2008-06-07) (Karaméan Filem Swansea Bay)
Suwéné
105 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Kalarisan $6,305[1]

Watercolors kuwi filem tahun 2008 gawéyané sutradara Amérika, David Oliveras, lan dibintangi déning Tye Olson, Kyle Clare, Greg Louganis lan Karen Ireng. Critané uga ditulis déning David Oliveras.

Plot[besut | besut sumber]

Wong kuwi ora bakal lali karo katresnan sing pertama, kuwi dipratèlaké ning ukara pambukané film 'Katresnan punika cepet lan nglaleaké kuwi suwi' kapetik saka geguritan déning Pablo Neruda lan ning poster uga dipratèlaké manèh: Mung seni sik bisa gawé lara dadi éndah.

Danny (Tye Olson) kekancan karo jawara renang, jenengé Carter (Kyle Clare), lan ing sawijining wengi, kaanan kulawarga ngadhepaké wong-wong mau bebarengan. Danny mbantu Carter ning sekolah, nalika Carter mbudidaya kanggo ndhelikaké perkarané dèkné sing nganggo obat-obatan, sajarah tekane lelara, karo ubungan ra apik karo bapaké sing ra pangerten lan wis lèrèn ngombé. Ubungan wong loro kuwi ndadekké Danny sadar marang gregeté ing babagan kagunan lan nuwuhaké rasa seneng karo sajinise (homosèksual).

Filem iki digawe kanthi njupuk wektu pas Danny wis diwasa. Suksès dadi artis, nanging pacangé keganggu amarga dèkné ora bisa nglalèaké katresnan pisanané ning sekolah mbiyèn. Dèkné semaur yèn wong urip ora bisa saingan karo mèmori sing disuba, nuduhaké yen memori sing kekel saka katresnan pisanan iku duwé potensi ala.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Tye Olson minangka Danny Wheeler
  • Kyle Clare minangka Carter Melman
  • Ellie Araiza minangka Andy
  • Greg Louganis minangka Pelatih Coklat
  • Karen Ireng minangka Mrs Martin
  • Casey Kramer minangka Miriam
  • William Charles Mitchell minangka Mr. Frank
  • Ian Rhodes minangka Lawas Danny
  • Edward Finlay minangka Allan
  • David Schroeder minangka Principal Sekolah Dhuwur
  • Bobby Quinn Beras minangka Donnert

Pamuteran lan Pangaji[besut | besut sumber]

  • 2008 Outfest ing Los Angeles menang Pirsawan Award

Pirsawan Award - "Outstanding First Dramatic Feature" kanggo "Watercolor" Penghargaan Juri - "Aktor Paling Apik" kanggo Tye Olson

  • 2008 Tampa Internasional Gay lan Lesbian Festival  :
    • Penghargaan Juri - "Aktor Paling Apik" kanggo Tye Olson
    • Pirsawan Award - "Aktor Pendukung paling Apik" kanggo Kyle Clare
    • Pirsawan Award - "Sutradara Paling Apik" kanggo David Oliveras
  • Film iki uga ditampilake ing 2008 San Francisco Frameline Film Festival

Rujukan[besut | besut sumber]

[1] "Watercolors". Rotten Tommatoes. 21 Januari 2010. Dijupuk 11 September 2017.

[2] "A Look at A Forbidden School Romance". NY Times. 21 Januari 2010. Dijupuk 11 September 2017.

[3] "Watercolors Cast and Crew". Fandago. Dijupuk 11 September 2017.

  1. "Watercolors". Rotten Tommatoes. 21 Januari 2010. Dijupuk 11 September 2017. 
  2. "A Look at A Forbidden School Romance". NY Times. 21 Januari 2010. Dijupuk 11 September 2017. 
  3. "Watercolors CAst and Crew". Fandago. Dijupuk 11 September 2017.