Wajan pai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pemanggang roti lapis Bifinett sing dibukak
Sandwich panggang digawe saka wesi pie

Iron pie - uga diarani iron pai, roti panggang sandwich, snackwicher, iron jaffle, utawa iron toastie - minangka alat masak sing kasusun saka rong lempung cekung, bunder utawa persegi, besi cor (utawa aluminium) ing gagang dawa. Desain "clamshell" padha karo wesi waffle, nanging tanpa pola honeycomb alat kasebut. Pie nyetliko digunakake kanggo panas, roti panggang lan segel sing sandwich - biasane disebut toastie utawa 'Breville' - dumadi saka loro irisan-irisan saka roti enclosing Isi a. Jinis paling umum ing negara-negara kasebut yaiku model counter-top sing digawe panas kanthi listrik, lan jeneng beda-beda ing saben papan: ing Inggris, wesi pie diarani "produsen toastie", ing Australia, bisa uga diarani jaffle toastie toastie utawa toastie, ing Skotlandia lan Irlandia lan uga Inggris, bisa uga diarani "tukang roti panggang"; lan iki sok diarani "snackwich-maker" utawa "snackwicher" ing Afrika Kidul. Tembung "jaffle maker" uga digunakake ing Australia lan Indonesia.

[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "1949 Jaffle craze hits Australia". Australian food history timeline. Dibukak ing July 11, 2018.