Waisnawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Waisnawa (Sansekerta: वैष्णव धर्म, IPA: [ʋəiʂɳəʋə d ʱ ərmə]), inggih punika salah satunggaling aliran wonten salebeting kapitadosan Hindhu. Proses pamujaanipun langkung nyembah Wisnu (kaliyan awataranipun) minangka dewa paling inggil. Waisnawa punika minangka kapitadosan saha ajaran ingkang anggadhahi kuwajiban dipunlampahi déning ingkang nganut (wonten Hindhu asring dipun sebat Bakti Yoga)