Vlamertinge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vlamertinge wapen.svg

Vlamertinge kuwi sawijining désa ing provinsi Flanders Barat lan borough kutha Ypres. Pusat desa Vlamertinge dumunung ing njaban tengah kutha Ypres, ing sadawane dalan utama N38 menyang kutha Poperinge.

Saliyané pusat kutha Ypres dhéwé, Vlamertinge minangka borough paling gedhé Ypres. Ing sisih kulon Vlamertinge, ing sadawane dalan kanggo Poperinge, ya iku dusun Brandhoek.

Sejarah[besut | besut sumber]

Data wiwitan babagan Vlamertinge tanggal saka Abad Pertengahan. Ing taun 857 kapel dibangun ing Vlamertinge. Ing taun 970 Ypres dirusak lan kapel Vlamertinge diobong. Dokumen paling tuwa, sing dikenal tanggal, sing kalebu jeneng Flambertenges, ya iku akta taun 1066. Baudouin van Lille, count Flanders, bojone Adela lan putrane Baudouin, ing kitab kasebut menehi barang-barang kanggo gereja lan bab saka Sint-Pieters ing Lille. Barang-barang kasebut, antara liya, sepuluh ing Elverdinge lan uga sepuluh ing Vlamertinge - "In territorio Furnensi, in villa Elverzenges, decinam unam ; Flambertenges decinam similiter unam ".

Ing Ancien Régime Vlamertinge ana kamulyan saka Veurne-Ambacht kanthi 22 mburi lan nandhang akèh saka pengepungan ing Ypres.

Geografi[besut | besut sumber]

Vlamertinge 17 meter ing sadhuwuring segara. Kutha iki uga wewatesan karo Ypres ing sisih wétan, Voormezele ing sisih kidul-wétan, Kemmel lan Dikkebus ing sisih Kidul, Reningelst ing Southwest, Poperinge ing sisih kulon, Elverdinge ing sisih Lor lan Brielen ing lor-wétan.

Perkembangan demografi[besut | besut sumber]

VlamertingeLocation.svg
Vlamertinge - Sint-Vedastuskerk 1.jpg
Vlamertinge - Gemeentehuis 1.jpg

Saka taun 1487 nganti 1697 kita bisa nyuda nyuda populasi Vlamertinge. Wedharan paling bisa ditrapake kanggo iki mesthine dadi Perang Laksawane Wolung Taun ing Walanda. Sajrone Perang Donya Pisanan, kita bakal nemokake manawa populasi manawa bali maneh. Iki amarga kutha Ypres, sing saiki dadi kutha ngarep, dibom banget lan Vlamertinge uga nandhang akèh saka serangan bom iki.

Pemandangan[besut | besut sumber]

  • Gereja Saint Vedastus
  • Tilas kutha Vlamertinge wiwit taun 1922, ing gaya neo-Flemish Renaissance
  • Kastil Vlamertinge utawa Castle du Parc dibangun taun 1857-1858 kanthi urutan Viscount Pierre-Gustave du Parc, sawisé desain dening Joseph Schadde.
  • Ing Vlamertinge ana sawatara pemakaman militèr Inggris wiwit Perang Dunia I:
    • Brandhoek Military Cemetery
    • Red Farm Military Cemetery
    • Vlamertinghe Military Cemetery
    • Vlamertinghe New Military Cemetery
    • Railway Chateau Cemetery
    • Divisional Cemetery
    • Brandhoek New Military Cemetery
    • Brandhoek New Military Cemetery No.3
    • Hop Store Cemetery