Verrier Elwin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Verrier Elwin ya iku ahli antropologi kalairan ana ing Dover, Kent, Karajan Manunggal 29 Agustus 1902[1][2]. Pandhidhikan formal Verrier olèh saka ing University of Oxford BA taun 1924 lan B.Sc. taun 1944[1][2]. Verrier naté ana panlitian lapangan ana ing dèsa Karanija,Sarwaschappar, lan Patangarh ing distrik Mandla, Indhi (taun 1932-1937), Madhya Pradesh (taun 1937, 1942, lan 1949), lan Orissa (1942)[1][2]. Karya-karya akademis kang tinulis déning Verrier ya iku The Baiga (1939), The Aboriginals (1943), A Philosophy for NEFA (1957), lan The Tribal World of Verrier Elwin: An Autobiography (1989)[3]. Sanajan Verrier iki ora ana gegladhèn formal ing bab antrolopogi, nanging dhèwèké iki dadi salah siji antropolog kang kawentar ing Indhi[1]. Amarga dhèwèké akéh pakaryané kang nuduhaké bab deskripsi kauripan, sastra, lan budhaya suku-suku ing bagéyan tengah, wétan, lan lor Indhi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 195–196. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 275. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. a b "Selected writings by anthropologist Verrier Elwin (1902-64) | Tribal Cultural Heritage in India Foundation". www.indiantribalheritage.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-03.