Verrier Elwin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Verrier Elwin ya iku ahli antropologi kalairan ana ing Dover, Kent, Karajan Manunggal 29 Agustus 1902[1][2]. Pandhidhikan formal Verrier olèh saka ing University of Oxford BA taun 1924 lan B.Sc. taun 1944[1][2]. Verrier naté ana panlitian lapangan ana ing dèsa Karanija,Sarwaschappar, lan Patangarh ing distrik Mandla, Indhi (taun 1932-1937), Madhya Pradesh (taun 1937, 1942, lan 1949), lan Orissa (1942)[1][2]. Karya-karya akademis kang tinulis déning Verrier ya iku The Baiga (1939), The Aboriginals (1943), A Philosophy for NEFA (1957), lan The Tribal World of Verrier Elwin: An Autobiography (1989)[3]. Sanajan Verrier iki ora ana gegladhèn formal ing bab antrolopogi, nanging dhèwèké iki dadi salah siji antropolog kang kawentar ing Indhi[1]. Amarga dhèwèké akéh pakaryané kang nuduhaké bab deskripsi kauripan, sastra, lan budhaya suku-suku ing bagéyan tengah, wétan, lan lor Indhi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. pp. 195–196. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.CS1 maint: extra punctuation (link)
  2. a b c Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. p. 275. ISBN 020349900X. OCLC 56606384.CS1 maint: extra punctuation (link)
  3. a b "Selected writings by anthropologist Verrier Elwin (1902-64) | Tribal Cultural Heritage in India Foundation". www.indiantribalheritage.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-03.