Ukur sepatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tentara rekrutmen sing ngukur ukuran sepatu nalika ngetokake seragam ing situs pelatihan Angkatan Darat Nasional Afghanistan ing Kabul, Afghanistan, 2002.

A ukuran sepatu iku pratondo ukuran fitting saka sepatu kanggo wong.

Ana macem-macem sistem ukuran sepatu sing digunakake ing saindenging jagad. Nalika kabeh ukuran sepatu nggunakake nomer kanggo nunjukake dawa sepatune, ukurane beda karo ukuran sing diukur, unit pangukuran apa sing digunakake, lan ing endi ukuran 0 (utawa 1) dipanggonke. Sawetara sistem uga nuduhake jembaré sepatu, kadang uga nomer, nanging ing pirang-pirang kasus ana siji utawa luwih aksara. Sawetara wilayah nggunakake sistem ukuran sepatu kanthi macem-macem jinis sepatu (kayata sepatu pria, wanita, bocah, olahraga, lan safety). Artikel iki nerangake sawetara kompleksitas babagan definisi ukuran sepatu. Ing prakteke, sepatu kudu dicoba ukuran lan pas sadurunge dituku.