Troposfer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Troposfer ya iku lapisan atmosfer palinh endhep kang kira-kira kandhelé kira-kira nganti 10 kilomèter ning ndhuwuré bumi. Sakjeroné troposfer iki tinemu gas rumah kaca kang menyebabkaké efek rumah kaca lan pemanasan global.