Troposfer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Troposfer ya iku lapisan atmosfer palinh endhep kang kira-kira kandhelé kira-kira nganti 10 kilometer ning ndhuwuré bumi. Sakjeroné troposfer iki ditemukaké gas rumah kaca kang menyebabkaké efek rumah kaca lan pemanasan global.