Troposfer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Troposfer ya iku lapisan atmosfer palinh endhep kang kira-kira kandhelé kira-kira nganti 10 kilomèter ning ndhuwuré bumi. Sakjeroné troposfer iki tinemu gas rumah kaca kang menyebabkaké efek rumah kaca lan pemanasan global.