Tritura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tri Tuntutan Rakyat utawi Tritura inggih punika tiga tuntutan dhateng pamaréntah ingkang disengkuyung déning para mahasiswa ingkang kadhapuk wonten ing Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonésia (KAMI), saha dipunsengkuyung dhateng ABRI. Tigang tuntutang kalawau inggih punika dhedhasar kaanan nagara wekdal semanten. Pungkasanipun warsa 1965, kaanan nagara Indonésia sampun bubrah sanget, saking segi ékonomi ugi pulitik. Regi-regi barang sami mindhak inggil sanget mliginipun BBM. Isi Tritura inggih punika: Bubaraken PKI, ngrombak kabinèt saha mandhapaken regi. Tuntutan ingkang sapisan saha kaping kalih sadèrèngipun sampun naté dipunbiwarakaken déning KAP-Gestapu (Kesatuan Aksi Pengganyangan Gerakan 30 September). lajeng manawi tuntutan katiga nembé badhé dipunbiwarakaken sapunika. Tuntutan kaping tiga kagolong bekta tiyang kathah.