Touchdown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Vince Young saka kelab Texas Longhorns (sing nggawa bal ing tengah ndhuwur) mlayu arep nglakoni touchdown. Sabagéan saka zona pungkasan katon minangka garis peteng ing ngisor. Cagak kuning vèrtikal iku bagéan saka cagak gawang.

Sajeroning ulah raga bal-balan Amérika lan Kanada, touchdown (ngisor demok) iku salah sawijining srana kanggo olèh wiji sekor. Sawijining bisa olèh sekor menawa balé iku digawa menyang zona pungkasan (endzone) lawané, embuh mawa cara mlayu, ngepas, mbalang utawa cara liyané. Anggeré bal bisa tekan zona pungkasan iki.

Senadyan jenengé ngisor demok utawa touchdown, balé ora prelu kena ing lemah. Salah sawijining juru main cukup nggawa bal ing zona pungkasan waé.