Tong susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Susu susu ing platform sepur


Tong susu minangka wadhah sing dhuwur, kerucut utawa bentuke silinder kanggo transportasi susu . Kadhangkala diarani kaleng susu . Kaya karo Wadhah Susu Kereta Api Inggris, ukuran susu ukurane standar; jinis kerucut besi galvanis sing luwih tuwa ngemot 17 galon, dene jinis silinder kanthi tutup bentuk jamur sing dikenalake ing taun 1930-an duwe rolas galon. Saben gandum nggawa piring kuningan ing sisih ndhuwur kanggo ngenali perusahaan sing duwe, lan yen wis kebak bakal diwenehi label kertas putih (diikat ing gagang ing tutup jinis kerucut lan ing sisih sisih jinis silinder), sing digunakake kanggo tujuan akuntansi dening krim utawa susu . [1] Panganggone churns mandheg ing Inggris taun 1979. [2] Susu susu uga dikenal kanthi jeneng (Milk Kit) ing dales yorkshire. 12 gandum baja galon banjur diganti nganggo 10 gandum paduan aluminium galon. Tutupane duwe bolongan cilik ing pinggiran njaba kanggo naleni label produsen.

Susu churn ngadeg[besut | besut sumber]

Stand susu susu

Ing Inggris, susu susu bakal ditinggalake dening petani susu ing pinggir dalan ing platform sing dibangun kanthi sengaja, utawa ing sisih ndhuwur sing tepat kanggo dimuat menyang kranjang susu utawa truk. Dheweke ora bisa digunakake nalika susu wiwit dikoleksi tanker saka peternakan lan mandheg kabeh ing taun 1979. Sawetara papan tetep ana ing deso minangka fitur sejarah, nanging umume wis dibongkar utawa ditinggal bosok. [3] [4] [5]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Mike Smith. "Milk - Dairies and Creameries". Igg.org.uk. Dibukak ing 2013-04-11.
  2. "Hansard, 10 July 1978". Dibukak ing 28 September 2016.
  3. Council, Ceredigion County (2005-01-07). "Ceredigion County Council Museum Collection: Milk churn". Dibukak ing 27 September 2016. Cite journal requires |journal= (pitulung)
  4. Council, Ceredigion County (2005-02-25). "Ceredigion County Council Museum Collection: Milk churn stand". Dibukak ing 27 September 2016. Cite journal requires |journal= (pitulung)
  5. "People's Collection Wales: Milk churn collection". Dibukak ing 27 September 2016.