Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist minangka salah sawijining video gim laga petualangan sing dikembangake dening Ubisoft Toronto lan diterbitake dening Ubisoft. Gim iki minangka sèri kaping pitu saka sèri Cell Splinter Tom Clancy, yaiku terusan saka Splinter Cell: Konvérsi. Gim kasebut dibebasake ing saindenging jagad kanggo Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii U, lan Xbox 360 ing wulan Agustus 2013. Ing gim kasebut, pemain ngontrol Sam Fisher, spymaster sing kerja kanggo Keempat Echelon, ing misi kanggo mungkasi Engineers, klompok teroris sing nyoba kanggo meksa Amerika Serikat supaya kelingan kabèh tentara sing ditempelake ing luar negeri. Urutane critane gim Blacklist padha karo para sadulure, kanthi pemain diwenehi tugas ngrampungake tujuan lan ngalahake mungsuh. Blacklist nandhani kondhisi mode Multimetris Spies vs. Mercs, sing dikenalake ing Pandora Tomorrow.

Iki judhul pisanan sing dikembangake dening Ubisoft Toronto, studio sing diadegaké Ubisoft ing taun 2009. gim kasebut diarahake dening Maxime Béland, sing wis kerja ing Konviction, lan diprodhuksi dening Jade Raymond. gim kasebut nyawiji kanggo nggabungake unsur-unsur sadurunge, kalebu fokus tumindak Konviction lan fokus siluman ing gim lawas. Kanggo nyiapake gim iki, Béland nyinaoni ulasan lan nampilake dhaptar sing terakhir. Blacklist minangka gim Splinter Cell pisanan sing dibintangi Eric Johnson minangka Sam Fisher wiwit Veteran seri Michael Ironside ora bisa ngetrapake peranane sawise didiagnosis kanker. Studio Toronto fokus ing versi Windows, PlayStation 3 lan Xbox 360, lan versi Wii U sing diumumake mengko dikembangake dening Ubisoft Shanghai, sing uga ngembangake Multiplayer gim kasebut.

Panampa Blacklist umume positif, sanajan ana kritik saka aktor swara anyar. gim kasebut ditampa kanthi positif babagan positip nalika dirilis, kanthi pujian babagan desain, crita, urutane critane gim, pertempuran, soundtrack, lan mode bebarengan. Nanging, kritik wis ditrapake ing grafis tanggal, kurang tantangan lan mburi. Uga ngrasakake pangarepan penjualan Ubisoft, kanthi dodolan rong yuta salinan telung wulan sawise diluncurake.

Alur gim[besut | besut sumber]

Ing Blacklist, para pemain ngontrol protagonis seri Sam Fisher amarga dheweke kepengin mandhegake klompok teroris sing diarani Engineers. gim kasebut nandhesake siluman lan nggunakake perspektif wong katelu. Sajrone gim kasebut, para pemain bisa muter kamerane, mlayu, nglumpuk lan mlumpat alangan. Wiwit Blacklist ditujokake kanggo terus "Konsep Siluman" sing agresif nalika nahan fitur siluman tradisional saka gim sing luwih lawas, nggabungake tumindak lan siluman lan ngidini para pemain nggunakake pendekatan lan cara sing beda kanggo ngrampungake tujuan lan ngalahake mungsuh. Pemain bisa ngrampungake tingkat tanpa digatekake intelijen buatan karakter sing ora bisa dimainake kanthi njupuk tutup utawa nggunakake cara siluman tradisional liyane.[1] Yen pemain milih mateni mungsuh, mungsuh liyane padha waspada nalika ndeleng jenahe para kanca. Kanggo ngindhari iki, para pemain bisa ndhelikake mayit. Fisher uga bisa nggawe lingkungan peteng sing strategis kanthi ngrusak lampu sing cedhak lan dilengkapi wawasan wengi lan garaning sonar kanggo ndeteksi mungsuh ing pepeteng lan ndeleng liwat tembok. Dheweke uga duwe Tri-Rotor, drone pengawasan kompak sing bisa ndelok mungsuh, nggawe gangguan, menehi kejutan listrik, lan ngrusak awake dhewe kanggo mateni mungsuh.[2]

Pemain bisa main gim run-and-gun sing luwih agresif kanthi nggunakake gadget lan gaman kanggo ngilangi mungsuh. Dheweke bisa sesambungan karo obyek lingkungan, kaya ta gerbang lan garis pos, kanggo navigasi tingkat. Sistem tandha-eksekusi Konviction ngasilake ing Blacklist, kanthi panyulingan lan tambahan kanggo ngidini para pemain menehi tandha target. Nalika nyerang, dheweke bisa langsung mateni kabèh target sing ditandhani kanthi cepet. Dandan supaya sistem bisa saya luweh. A macem-macem mungsuh (kalebu prajurit lan asu) ditemoni ing gim kasebut, sawise protagonis lan menehi tandha kanca. Pemain duwe pilihan kanggo mateni, ninggalake sing ora cocog, utawa ora cocog, lan gim kasebut nggolongake pilihan ing salah sawijining telung kategori: Ghost (play stealthy), Panther (siluman, gim agresif), lan Assault (play agresif).[3]

Nalika pemain mateni (utawa ngindhari) target lan tujuan lengkap, poin pengalaman, lan dhuwit dianugerahi kanggo tuku senjata (utawa nambah), lan nganyarke kapal udara Paladin lan setelan lan peralatan Sam; nganyarke nambah efisiensi ngrampungake misi. Pengalaman sing ditampa gumantung ing tingkat kangelan lan kepiye carane diputer; yen luwih siluman, luwih gedhe ganjaran. Miturut Ubisoft Toronto, sistem kasebut, sing dikenal minangka "ekonomi universal", tujuane bisa gawe marem para pemain; saben tumindak nduweni ganjaran sing cocog.[4][5]

Paladin minangka hub gim. Antarane misi, pemain bisa sesambungan karo anggota awak ing kapal lan ndeleng tujuan gim. Anggota kru uga nawakake misi sisih protagonis kanggo ngrampungake. Sadurunge misi Fisher bisa masang antarmuka misi strategis, ngidini para pemain ndeleng posisi mungsuh lan ngrancang serangan lan rute. Pemain uga bisa nggunakake antarmuka kanggo ngakses mode lan misi bebarengan.[6]

Sanajan gim kasebut duwe urutan interogasi sing nglibatake target pitakonan (utawa nyiksa), ora nampilake pemandangan panyiksa interaktif Konviction. Pemain isih bisa mutusake manawa kanggo ngirit target utawa mateni sawise nyelidiki, lan keputusan kasebut bisa nyebabake hubungane antara Fisher lan anggota kru liyane.[7]

Blacklist duwe fitur khusus platform, kalebu integrasi swara karo periferal Xbox 360 Xbox sing ngidini pemain ngganggu mungsuh sadurunge nyerang. Pemain uga bisa nggunakake sensor Kinect kanggo ngontrol protagonis karo awak tinimbang pengontrol Xbox 360. Ing versi Wii U, layar demek pengontrol gimpad minangka antarmuka, ngakses gadget lan fitur liyane saka komputer sing dipasang ing lengen protagonis (OPSAT), lan nggabungake kontrol layar lan gerakan kanggo nyorot mungsuh karo visi termal nalika nggunakake Killing in Motion. Versi Wii U ora dikirim karo mode gabungan gim.[8]

Juru Peran[besut | besut sumber]

Ing gim Blacklist iki Ubisoft nampilake maneh Sam Fisher (Eric Johnson), mantan Eselon Cell Splinter Katelu sing saiki dadi spymaster lan komandhan ing Fourhel Echelon sing mentas dipasang. gim kasebut uga bisa ndeleng kepulangan sekutu lawas Fisher, Anna "Grim" Grímsdóttir (Kate Drummond), lan karakter anyar kaya ta Isaac Briggs (Dwain Murphy) lan Charlie Cole (David Reale). Sawetara karakter sing ndhukung saka Konviction katon maneh, kalebu Victor Coste (Howard Siegel), Patricia Caldwell (Mimi Kuzyk), lan Andriy Kobin (Elias Toufexis), uga obrolan telepon interaktif karo Sarah Fisher (Victoria Sanchez).

Crita gim[besut | besut sumber]

Rong taun sawisé Katelu Echelon bubar, Sam Fisher njupuk kerja minangka kontraktor kanggo Paladin 9 Security - perusahaan militer pribadi sing dikendhalekake kancane Victor Coste. Nalika ditugasake menyang pangkalan ASFF ing Guam, para teroris nyerang instalasi kasebut, mateni komandan kasebut lan mateni atusan prajurit, nalika ngrusak Coste. Fraksi sing dikenal minangka Engineers kanthi umum njupuk tanggung jawab kanggo serangan kasebut, sing ngumumake bakal ngluncurake serangan "Blacklist" saben minggu ing Amerika Serikat nganti kelingan pasukane sing ditrapake ing luar negeri. Presiden AS Caldwell nugasi Sam lan kanca-kancane - ahli teknologi Charlie Cole, operasional CIA, Isaac Briggs, lan analis teknis Anna Grímsdóttir - dadi Echelon Kaopat sing mentas kawangun - unit anyar-rahasia khusus-ops lan unit counter-terrorism sing makarya ora ana pesawat kargo militer sing diowahi dadi "Paladin".

Echelon kaping sekawan nglacak senjata sing digunakake ing serangan Guam kanggo pedagang seniman Andriy Kobin, minangka target target operasi Sam ing Benghazi. Liwat dheweke, klompok kasebut nglacak para panuku menyang Irak, ing endi Sam sinau yen pimpinan Engineers yaiku Majid Sadiq (Carlo Rota), mantan agen MI6. Sinau serangan Blacklist nargetake ing Chicago, Sam nyusupake situs serangan kasebut lan nyegah pembebasan racun biologis menyang sumber banyu kutha. Keempat Echelon nelusuri pembekal kanggo broker upahan gabungan Iran, Reza Nouri (Sam Kalilieh), sing ditarik Sam saka Paraguay sadurunge tim komando Qods Force Iran bisa mateni dheweke. Nouri kanthi seneng nyedhiyakake informasi sing ndadékaké Keempat Echelon nemokake bukti sing nyambung karo Engineers minangka klambi Iran. Nanging, nalika nggolek bukti luwih akeh kanggo ndhukung iki, saka markas Qods Force ing Tehran, Sam nemokake Engineers kanthi salah Iran ing serangan kasebut, supaya bisa ngatasi ketegangan antarane Iran lan Amerika Serikat.

Sawise sukses mungkasi serangan liyane ing Philadelphia, meksa Engineers nambah serangan nganti sedina saben dina, Sam lan Briggs lelungan menyang kemah Teluk Guantanamo nalika Keempat Echelon sinau yen Nouri nyediakake informasi palsu menyang CIA kanggo dadi ketegangan ing antarane AS lan Iran. Pamariksaan saka Nouri nyritakake manawa Sadiq ngupaya ngganggu pemerintahan AS saka serangan gedhe ing sumber bahan bakar Teluk Pantai. Sam dadi kepeksa nglindhungi Paladin nalika Sadiq ngirimake klompok-klompok kanggo nyerang Keempat Echelon, supaya Engineers nggunakake tanke rampe kanggo nyerang terminal Sabine Pass LNG. Sawise mbela Paladin lan nyerang api ing terminal, Sam ngerti manawa serangan kasebut diarahake supaya meksa presiden AS miwiti prosedur pemerintah terus-terusan - Tujuan Sadiq yaiku nyolong file data pemerintah kanthi ngatur transfer dheweke menyang bunker sing aman. ing Bandara Internasional Denver, kanthi prosedur COG diuripake dening serangan dheweke.

Marang dhawuhe Caldwell, Keempat Echelon nyusup bunker amarga agen turu Sadiq ngontrol fasilitas lan pegawe, kalebu Sekretaris Pertahanan. Sadurunge Sekretaris nyerah kanggo nyiksa lan nuli njaluk panjaluk file kasebut menyang Sadiq, Briggs mateni dheweke nanging langsung dijupuk hostage lan sawetara liyane minangka tameng manungsa. Sam nyamar dadi hostage, mbantu para penembak jago Delta Force kanggo nyuda pria Sadiq, sadurunge ora bisa Sadiq sawise perang, amarga dheweke nyoba uwal nggunakake Paladin. Sadiq gumunggung yen dheweke wis menang, ngaku yen tiwas bakal ngirid Amerika Serikat menyang perang karo bangsa-bangsa sing nyengkuyung Engineers, sauntara nyoba kanggo tumindak kriminal bakal nyebabake rahasia negara kasebut bocor. Sam milih kanggo nahan dheweke, karo Caldwell kanthi umum ndhelikake pakunjaran Sadiq kanthi ngumumake sedane. Ing pemandangan kiriman kridit, nalika Papat Ekhelon terus operasinya, Coste sing pulih gabung karo Sam, nalika siyap nyinaoni Sadiq.

Panampa[besut | besut sumber]

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist nampa ulasan positif. Situs web agregator review Metacritic menehi nilai PlayStation 3 versi 84 saka 100, Xbox 360 versi 82 ​​saka 100, versi PC 82 saka 100, lan versi Wii U 75 saka 100.[9]

Desain game dipuji para pengulas sing paling akeh. Ryan McCaffrey saka IGN muji macem-macem pilihan game lan pemain, sing dianggep dheweke nggawe Blacklist minangka installment paling apik ing seri kasebut wiwit Tom Cell Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory. Miturut McCaffrey, dolanan kasebut minangka pengalaman siluman sing nyenengake lan penembak apik,[10] lan bisa nambah muter maneh. Dheweke nyathet yen sawetara segmen pemain sing meksa nggunakake fitur Mark lan Execut, pemain frustasi sing luwih seneng nyolong tumindak. Ben Reeves Game Informer muji bali lan ngrampungake Mark lan Execut, sing ditemokake marem, lan muji desain misi sing beda lan macem-macem game. Tom Bramwell saka Eurogamer ora seneng karo arah game kasebut, utamane unsur-unsur tumindak (sing dibandhingake karo Hitman: Absolution).[11]

Kampanye Blacklist uga dipuji kanthi umum. Miturut IGaff's McCaffrey, critane game kasebut luwih unggul tinimbang para sing kepungkur: keseimbangn lan dipercaya. Dheweke ngritik aktor swara anyar Sam Fisher, sing dianggep ora bisa ngetrapake pesona Ironside. Ben Reeves muji plot crita kasebut twists lan karakter simpatik. Ing blog Joystiq, Xav De Matos seneng banget narasi game kasebut lan nindakake corak plot nanging ngritik rampung. Simon Miller saka VideoGamer.com nyebut game lali lan mboseni, karo aktor swara anyar Fisher kang gagal nggawa pribadine kanggo karakter kasebut. Eurogkerer Bramwell uga ngritik kekurangan game pangembangan karakter.[12]

Fitur bebarengan dipuji; miturut McCaffrey, mode bebarengan kooperatif duwe konten sing cukup kanggo game sing kapisah. Sanajan dheweke ngrasakake kecepatan Spies vs. Mercs, dheweke bisa nemokake model modis tinimbang sadurunge. Reeves sebagian disepakati, nggambarake mode Spies vs. sing diuripake maneh minangka nyegerake, kuat, lan getih. De Matos nyerat manawa iki minangka salah sawijining mode bebarengan paling apik sing wis nate ngalami, lan versi Blacklist wis berkembang lan modern nalika isih kreatif. Daniel Bloodworth saka GameTrailers muji desain co-op sing marem game, sing tugas ngladeni pemain lan ngrancang strategi.[13]

Grafis lan kekurangan kesulitan Blacklist dikritik (mantan amarga game isih nggunakake Unreal Engine 2.5 sing game Splinter Cell wiwit Chaos Theory digunakake). McCaffrey nemokake model sing ora apik lan model karakter ora nyenengake; dheweke uga nyathet masalah teknis, kaya ta masalah layar angin lan tingkat pigura. Bloodworth ngritik tembok sing ora katon lan kontrol sing ora tanggung jawab ing segmen tartamtu, sanajan dheweke mikirake masalah cilik kasebut ora nyeret pengalaman sakabehe. McCaffrey nyathet, sanajan game kasebut mainake mode mode sing sampurna, kurang tantangan tinimbang sadurunge. Dheweke mikir yen Blacklist menehi akeh ganjaran kanggo para pemain, nggawe sistem ekonomi universal minangka fitur sing ora ana gunane. Bloodworth bingung karo sistem mbukak kunci game, sing ujar ngrugekake kapercayan.[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Savage, Phil (April 15, 2013). "Splinter Cell: Blacklist trailer reveals Fisher's abilities - mostly sneaking and shooting". PC Gamer. Retrieved August 1, 2015.
  2. George, Richard (June 4, 2012). "E3 2012: Splinter Cell Blacklist - Fearing Sam Fisher". IGN. Retrieved August 1, 2015.
  3. "Good Game Stories: Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist". Good Game. August 27, 2013. Retrieved August 1, 2015.
  4. Phillips, Tom (March 14, 2015). "Here's how Splinter Cell: Blacklist's night-vision mode looks". Eurogamer. Retrieved August 2, 2015.
  5. Hilliard, Kyle (June 19, 2013). "Playing Splinter Cell: Blacklist With Friends And Enemies". Game Informer. Retrieved August 2, 2015.
  6. Sykes, Tom (March 22, 2013). "Splinter Cell Blacklist video shows the different play-styles: Ghost, Assault and, er, Panther". PC Gamer. Retrieved July 8, 2015.
  7. Sykes, Tom (February 3, 2013). "New Splinter Cell Blacklist video features ziplines, human shields, a crossbow". PC Gamer. Retrieved August 2, 2015.
  8. Muir, Bob (June 13, 2012). "Preview: Killing in motion in Splinter Cell: Blacklist". Destructoid. Retrieved July 8, 2015.
  9. "Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist for PlayStation 3 Reviews". Metacritic. Retrieved August 20, 2013.
  10. "Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist for Xbox 360 Reviews". Metacritic. Retrieved August 20, 2013.
  11. "Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist for PC Reviews". Metacritic. Retrieved August 20, 2013.
  12. "Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist for Wii U Reviews". Metacritic. Retrieved August 20, 2013.
  13. Miller, Simon (August 14, 2013). "Splinter Cell: Blacklist review". VideoGamer.com. Retrieved August 4, 2015.
  14. de Matos, Xav (August 14, 2013). "Splinter Cell Blacklist review". Joystiq. AOL. Retrieved August 16, 2013.