Tipuru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tipuru iku sajinise lemah utawa lempung abang sing kasil saka luluhhawaning gamping. Nalika gamping luluh, lempung kamot ing séla katinggal, bareng karo bahan watu nirlarud liyan. Bawah kaanan oksidan, nalika lemahé dunung sadhuwuré papakan tirta, wesi karat kawujud ing lempung. Kaanan iki mènèhi praèn kelir abang ketuk jingga.