Tipuru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tipuru iku sajinise lemah utawa lempung abang sing kasil saka luluhhawaning gamping. Nalika gamping luluh, lempung kamot ing séla katinggal, bareng karo bahan watu nirlarud liyan. Bawah kahanan oksidan, nalika lemahé dunung sadhuwuré papakan tirta, wesi karat kawujud ing lempung. Kahanan iki mènèhi praèn kelir abang ketuk jingga.