Thoth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Thoth, dalam salah satu perwujudannya sebagai manungsa berkepala burung ibis

Thoth (diwaos/ θoʊθ / utawa / toʊt /) yakui salah sawijining déwa sing paling wigati ing peradaban Mesir Kuno. Ing sajeroni seni, sok digambarke kaya ta wong karo sirah sawijining ibis utawa babon. Mitra feminin teka thath kui ya iku Seshat.[1] Kuil utama kanggo Thoth ana ing kuta Khmun,[2] yang kemudian diowah namanya menjadi Hermopolis Magna semasa era Greco-Roman[3]. Kuil-kuil liyané uga dibangun ing kuta Abydos, Hesert, Urit, Per-Ab, Rekhui, Ta-ur, Sep, Hat, Pselket, Talmsis, Antcha-Mutet, Bah, Amen-heri-ab, lan Ta-kens.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Thutmose III: A New Biography By Eric H Cline, David O'Connor University of Michigan Press (January 5, 2006)p. 127
  2. ^ National Geographic Society: Egypt's Nile Valley Supplement Map. (Produced by the Cartographic Division)
  3. ^ National Geographic Society: Egypt's Nile Valley Supplement Map: Western Desert portion. (Produced by the Cartographic Division)
  4. ^ (Budge The Gods of the Egyptians Thoth was said to be born from the skull of set also said to be born from the heart of Ra.p. 401)

Cithakan:Agama Mesir kuno


Cithakan:Mesir kuno-stub