Thoth

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Thoth, dalam salah satu perwujudannya sebagai manusia berkepala burung ibis

Thoth (diwaos/ θoʊθ / utawa / toʊt /) yakui salah sawijining dewa sing paling penting ing peradaban Mesir Kuno. Ing sajeroni seni, sering digambarke kayata wong karo sirah sawijining ibis utawa babon. Mitra feminin teka thath kui ya iku Seshat.[1] Kuil utama kanggo Thoth ana ing kuta Khmun,[2] yang kemudian diubah namanya menjadi Hermopolis Magna semasa era Greco-Roman[3]. Kuil-kuil liyane uga dibangun ing kuta Abydos, Hesert, Urit, Per-Ab, Rekhui, Ta-ur, Sep, Hat, Pselket, Talmsis, Antcha-Mutet, Bah, Amen-heri-ab, lan Ta-kens.[4]

Catetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Thutmose III: A New Biography By Eric H Cline, David O'Connor University of Michigan Press (January 5, 2006)p. 127
  2. ^ National Geographic Society: Egypt's Nile Valley Supplement Map. (Produced by the Cartographic Division)
  3. ^ National Geographic Society: Egypt's Nile Valley Supplement Map: Western Desert portion. (Produced by the Cartographic Division)
  4. ^ (Budge The Gods of the Egyptians Thoth was said to be born from the skull of set also said to be born from the heart of Ra.p. 401)

Cithakan:Agama Mesir kunoCithakan:Mesir kuno-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thoth&oldid=982926"