The Strokes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Strokes lagi manggung ing taun 2006

The Strokes ya iku bèn rok Amérikah sing digawé ing New York ing taun 1998, dumadi Julian Casablancas (panywara baku), Nick Valensi (juru gitar, juru kibor, penywara latar), Albert Hammond, Jr. (juru gitar, juru kibor, panywara latar), Nikolai Fraiture (juru bas) lan Fabrizio Moretti (juru drum, juru perkusi).

Album dhebuté The Strokes ya iku Is This It ing taun 2001 sing éntuk akèh pangalem kritis.[1] Dhebut iki mbiyantu moncèraké obahan garage rock revival ing awal abad angka 21 lan manggon ing rangking 8 saka 100 Album Dhebut Paling Apik ing Salawasing Jaman miturut Rolling Stones,[2] rangking 2 saka 100 Album Paling Apik ing Taun 2000-an miturut Rolling Stones,[3] rangking 199 saka 500 Album Paling Apik ing Salawasing Jaman miturut Rolling Stones, lan rangking 4 saka 500 album sing paling apik ing salawasing jaman miturut NME.

Sawisé anggotané padha mencar ing pirang-pirang proyèk sampingan, anggota bèn iki padha nglumpuk manèh saperlu nggawé album kalima, Comedown Machine, sing dibabar tanggal 26 Maret 2013. The Strokes kasil ngadol 5 yuta salinan album tekan sapréné.[4]

Tegesing tembung-tembung[besut | besut sumber]

Ana ing ngisor iki tembung-tembung Jawa sing dianggo ing artikel iki, dikanthèni jarwané ing basa Indonésia lan Inggris.

  1. bèn-band-band
  2. dhebut-debut-debut
  3. dibabar-dirilis-to be released
  4. dumadi-terdiri dari-consist of
  5. juru bas-pemain bas-bassist
  6. juru drum-pemain drum-drummer
  7. juru gitar-pemain gitar-guitarist
  8. juru kibor-pemain kibor-keyboardist
  9. juru perkusi-pemain perkusi-percussionist
  10. moncèraké-membuat kaloka-to help usher
  11. obahan-obahan-movement
  12. pangalem kritis-pujian kritis-critical acclaim
  13. panywara baku-vokalis utama-lead vocalist
  14. panywara latar-vokalis pendukung-backing vocalist
  15. rok-rok-rock

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Strokes at". Infoplease.com. Dijupuk 2011-10-22. 
  2. ^ "The 100 Best Debut Albums of All Time". Rolling Stone. Dijupuk 2013-06-17. 
  3. ^ "100 Best Albums of the 2000s: The Strokes, 'Is This It'". Rolling Stone. Dijupuk 2014-07-11. 
  4. ^ "US:The strokes sign publishing deal with BMG". BMG. Dijupuk 2014-02-06.