The Ring (filem 2002)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Ring iku filem horor Amerikah taun 2002 ajenré psikologi lan adikodrati kang disutradarani Gore Verbinski lan dibintangi Naomi Watts. Filem iki gawéan ulang saka filem horor Jepang taun 1998, Ring, kang dhedhasar novèl Ring kaanggit déning Koji Suzuki.

The Ring dibabar ing biyoskup nalika 18 Oktober 2002 lan nampa ulasan positif. Filem iki uga nampa akèh kritik kang ngalem gegantungané marang rasa wedi lan visual getih wutah lan panyutradaraan sarta naskahé, Masiya, filem iki nampa kritik nègatif bab pangembangan karakter. Sanajan rantamané mung $48 yuta, filem iki kasil bruto punjul $249. Filem iki diterusaké The Ring Two (2005) lan Rings (2016).