Menyang kontèn

The Divergent Series

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

The Divergent Series ya iku sèri filem kang dhedhasar novèl kang irah-irahané Divergent anggitané panganggit Amèrikah jenengé Veronica Roth. Lan di dhistribusiké déning Summit Entertainment lan Lionsgate Films, Sèri filem fiksi sains iki ana papat kang jupuk latar ana ing masarakat kang dhistopia. Film iki diprodhuksi déning Lucy Fisher, Pouya Shabazian, lan Douglas Wick uga paraga misuwur Shailene Woodley lan Theo James minangka karakter utama Beatrice Prior (Tris) lan Tobias Eaton (Four), mungguh. Paraga pambiyantu kalebu Ansel Elgort, Zoë Kravitz lan Miles Teller. Sèri filem kapisanan di sutradharai déning Neil Burger, banjur nalika filem angka 2 lan angka 3 disutradarani Robert Schwentke.

Pangembangan filem iki diwiwiti ing taun 2011 sawisé Summit's ngakuisisi hak cipta filem ing novèl Divergent kanthi kekancan karo kumpeni prodhuksi Red Wagon Entertainment.[1] Studio mbiwara yèn prodhuksi sèkuèl filem pisanan bakal ditampilaké dina kemis bengi, déné filem iki ngentèkaké dhuwit $4.9 yuta.[2] Summit's intuk hak cipta filem saka novèl Allegiant ing wulan Désèmber taun 2013, summit's mutusaké ing wulan April taun 2014 yèn novèl angka 3 bakal dipecah dadi rong pérangan.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Summit Entertainment's Post-'Twilight' Plans Are 'Divergent'". Dibukak ing June 6, 2013. {{cite journal}}: Cite journal requires |journal= (pitulung)
  2. "'Divergent' Debuts to $4.9 Million, Lionsgate Greenlights 'Insurgent'". Dibukak ing May 27, 2014.
  3. "Lionsgate Splitting Third 'Divergent' Book 'Allegiant' into Two Films , Allegiant (2016) and Ascendant (2017)". Variety.