Tes Ishihara (Wuta warna)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wuta warna (iso disebut Parsial) minangka penyakit sing ndadekake kita ora bisa ndeleng warna kanthi jelas.

Tes Ishihara yaiku tes sing bisa nemtokake manawa sampeyan wuta warna utawa ora. caranipun gampil, sampeyan mung kudu ndelok angka ing tes Ishihara. Nanging ana tes Ishihara sing ndeleng nomer kasebut tegese wuta warna.

Kaca iki sawetara tes Ishihara kanggo nemokake manawa sampeyan wuta warna utawa ora.

Tes Ishihara iki kanggo wong sing wuta warna total supaya bisa ngerti cara kerjane tes Ishihara.

Tes Ishihara[besut | besut sumber]

Plat 9 (74). Sing ndelok angka 74 tegese normal. Nanging, sing ora ndelok angka apa-apa tegese wuta warna.
Plat 1 (12). Sing ndelok angka 12 tegese normal. Yen ora ndelok apa-apa tegese wuta warna.
Plat 11 (6). Sing ndelok angka 6 tegese normal. Kosok baline, yen ora ndelok apa-apa, tegese wuta warna.
Plat 19 (2). Yen ora ndelok apa-apa, tegese normal. Sing ndelok angka 2 tegese wuta warna merah lan ijo.
Plat 23 (42). Yen ndelok angka 42 tegese normal. Sing ora ndelok apa-apa tegese wuta warna.