Terowongan wulan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Terowongan wulan (Moonshaft) utawa Gua Wulan yaiku jeneng sing diwenehake menyang obyek misterius sing gedhe sing anane ing endi wae ing sawetara gunung sing durung ditemtokake ing Slowak. Moonshaft dinuga ditemokake ing taun 1944 nalika pambrontakan Nasional Slovak dening komandan militer Antonín Horák sing banjur pindhah saka Cekoslowakia menyang Amerika Serikat liwat Prancis lan ganti asmane dadi Tony Horak. Ing taun 1965 Horak nerbitake kutipan saka buku harian ing National Speleological Society News. Ing taun 1972 penulis Prancis Jacques Bergier nyakup Gua Wulan ing bukune Le Livre de l'inexplicable sing ngarani salah sawijining misteri paling gedhe sing durung ana. Amarga kahanan politik ing Cekoslowakia sawise taun 1968, upaya pertama kanggo nemokake Moonshaft kedadeyan pungkasan ing taun 1980. Sawetara teori babagan asal usul Moonshaft kalebu anomali geologi, tambang tembaga kuno, mlebu menyang kutha bawah tanah, kapal angkasa luar negeri. , lsp. Crita kasebut tetep misuwur banget ing kalangan para ahli ilmu jiwa, peneliti paranormal, lan macem-macem petualang sing rutin nyoba nggoleki lokasi sing apik ing Slowak uga sinau babagan Horak lan kedadeyan kasebut saka buku harian.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Slovenská republika :: Ivan Mackerle". www.mackerle.cz. Dibukak ing 25 May 2020.
  2. Lavay, Martin (2019). Měsíční šachta. XYZ.