Tempo Doeloe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tempo Doeloe iku klumpukan utawa antologi sastra pra-Indonesia kang dibesut déning Pramoedya Ananta Toer.[1] Sajeroning buku iki ana cerkak kang ditulis déning F. Wiggers, Tio le Soei, F.D.J Pangemanann, G.Francis, lan H. Kommer. Sakabèhé ana wolung cerkak kang diklumpukaké déning Pram. Basa asliné cerkak-cerkak kang diamot ana ing buku iki ya iku melayu pasar. Kang dikarepaké déning Pram kanthi pra-Indonésia ya iku jaman sadurungé kamardikan. Salah sawijining cerkak kang masyur kang kaemot ana ing buku iki ya iku asesirah Nyai Dasima kang ditulis deing G. Francis. Buku iki dibabar déning Lentera Dipantara.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Pramoedya Ananta Toer, ed. (2003). Tempo Doeloe. Jakarta: Lentera Dipantara. ISBN 979-97312-1-8 Priksa gandra |isbn= (pitulung).