Tembung Yogyaswara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Tembung yogyaswara)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tembung Yogyaswara yaiku tembung loro (dua kata) sing mèh padha panulisé, lan pakecapané, mung beda wandane (suku kata) sing pungkasan, sing ngarep a sing mburi i. Dene tegese tembung iku lanang wadon, kaya ta[1]:

  • Hapsara-hapsari
  • Yaksa-yaksi
  • Putra-putri
  • Gandharwa-gandharwi
  • Déwa-déwi
  • Raseksa-raseksi
  • Mahasiswa-mahasiswi
  • Mudha-mudhi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sesuluh Basa Jawi. Solo: Tiga Serangkai. 1981. p. 66.