Tembung yogyaswara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung yogyaswara ya iku tembung loro kang digandheng, mawa teges lanang lan wadon. Tuladha:

  • Hapsara-hapsari
  • Yaksa-yaksi
  • Putra-putri
  • Gandharwa-gandharwi
  • Déwa-déwi
  • Raseksa-raseksi
  • Mahasiswa-mahasiswi
  • Mudha-mudhi