Tembung Yogyaswara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung Yogyaswara yaiku tembung loro (dua kata) sing mèh padha panulisé, lan pakecapané, mung beda wandane (suku kata) sing pungkasan, sing ngarep a sing mburi i. Dene tegese tembung iku lanang wadon, kayata[1]:

  • Hapsara-hapsari
  • Yaksa-yaksi
  • Putra-putri
  • Gandharwa-gandharwi
  • Déwa-déwi
  • Raseksa-raseksi
  • Mahasiswa-mahasiswi
  • Mudha-mudhi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sesuluh Basa Jawi. Solo: Tiga Serangkai. 1981. k. 66.