Tembok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tembok watu gudang Inggris

Tembok minangka struktur lan permukaan sing nemtokake area; nggawa momotan; nyedhiyakake keamanan, papan perlindungan, utawa kedap swara ; utawa, dekorasi. Ana macem-macem jinis tembok, kalebu:

Tembok wates kalebu tembok privasi, tembok tandha wates ing properti, lan tembok kutha. Iki intergrade menyang pager . Bedanipun konvensional yaiku pager kanthi kekandelan paling tithik lan alam asring dibukak, dene tembok biasane luwih saka kekandelan nominal lan ditutup kabeh, utawa buram. Sing luwih penting, struktur njaba kayu utawa kawat umume diarani pager - nanging salah sijine tembok yaiku tembok. Istilah umum kanggo kalorone yaiku alangi, sing cocog kanggo struktur sing sebagian tembok lan pager - kayata Wall Berlin . Jinis ambiguitas pager tembok liyane yaiku ha-ha - sing dipasang ing sangisore level lemah kanggo nglindhungi tampilan, nanging tumindak minangka penghalang (kayata sapi).

Tembok watu garing - Grendon