Teleng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Teleng Maryana

Teleng ya iku jurang kang dumunung sajeroning segara. Sajeroning teleng kang paling jero, tekanan kang dikasilake gedhé ya iku nganti watara kaping 1000 dibandingake penetan ing dhuwur segara utawa watara 110.000 kilopascal.[1] Teleng-teleng kang misuwur ing donya antarané: Teleng Mariana, Teleng Tonga, Teleng Pilipin, Teleng Kuril-Kamchatka, lan Teleng Kermadec.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1]
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 'internet1'