Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jeneng modern
Tandha papan jeneng ing sisih ndhuwur bukit nampilake jeneng kang dawane 85 huruf

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitatahu[1] yaiku bukit sing cedhak karo Porangahau, sisih kidul Waipukurau sing ana ing sisih kidul Teluk Hawke, Selandia Baru. Bukit iki dhuwuré 305 meter (1001 kaki). Bukit iki umume dikenal kanthi jeneng dawa, yaiku saka bahasa Māori; jeneng kasebut asring disingkat dadi Taumata dening warga ing kana supaya gampang diucapake.[2] Bukit kasebut dadi popularitas minangka jeneng paling dawa sing ditemokake ing negara sing nganggo basa Inggris, lan jeneng papan paling dawa nomer loro ing donya, miturut Wises New Zealand Guide lan The New Zealand Herald.[3] Jeneng bukit iki (kalebu 85 huruf) uga wis kacathet ing Guinness World Records minangka jeneng papan paling dawa. Versi jeneng liyane, kalebu sing luwih dawa, uga asring digunakake.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ejaan iki adhedhasar panandha sing ana ing bukit kasebut, rong versi ditampilake kanthi wujud foto sing ana ing artikel iki.
  2. Reed, A. W. (2010). Peter Dowling (ed.). Place Names of New Zealand. Rosedale, North Shore: Raupo. p. 392. ISBN 9780143204107.CS1 maint: ref=harv (link)
  3. NZPA (11 Agustus 2003). "Nasa turns to Kiwi when it needs expert space advice". New Zealand Herald. Dibukak ing 28 Maret 2011. Telung taun kepungkur, Pak Coleman, sawijining desainer situs web, ngirim pesen ing papan buletin internet babagan Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitatahu sing ana ing sisih kidul Teluk Hawke. Iki minangka jeneng papan paling dawa nomer loro ing donya, miturut Wises New Zealand Guide.