Tanggalan Iran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tanggalan Iran (Pèrsi: گاه‌شماری ایرانی‎‎ Gâhshomâriye Irâni) ya iku terusané tanggalan-tanggalan ing Iran (Pèrsia) sing digawé lan tau dianggo punjul saka rong milénium. Dadi salah siji babad paling dawa ing sujarah manungsa, tanggalan Iran wis ping bola-bali diowah ing sujarahé saperlu nglarasi karep ing pamaréntahan lan agama, sarta nglarasi kahanan ungsum.