Taman Satwa Taru Jurug

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taman satwa taru Jurug

Taman Satwa Taru Jurug ya iku sawijining kebon kewan kang dumunung ing Jawa Tengah. Taman iki dumunung ana ing dalan Jl. Ir. Sutami No.109 Jébrés Surakarta[1] pas ing kulon kali Bengawan Sala lan étané Universitas Sebelas Maret. Kebon kéwan iki diyasa ning taun 1976.[2] Papan iki padatané dienggo pariwisata bocah- bocah supaya bisa mangerteni kewan-kewan kanthi langsung.[3] Panggon plesir iki duwé kolèksi kéwan-kéwan kang jangkep, ana tlaga, kolam nglangi, papan mangan lan papan jupuk foto. Sinaosa ing pinggir kutha, ananging ana wit-witan kang akèh sakèngga gawé hawa kang rada adhem.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "WEB RESMI PERUSAHAAN UMUM DAERAH TAMAN SATWA TARU JURUG". solozoo.id. Dibukak ing 2020-07-03.
  2. "Harga Tiket Kebun Binatang Jurug, Tempat Wisata di Solo yang Asyik dan Kekinian – Penginapan.net 2019" (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2020-07-03.
  3. Times, I. D. N.; Rey, Larasati. "Buka 19 Juni Kebun Binatang Jurug Solo Hanya Boleh Dikunjungi Usia 18+". IDN Times (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2020-07-03.