Tali tambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koil tangan tengen nyelehake tali untai telu

Tali minangka salah sawijining jinis klompok benang, plies, serat utawa untaian sing dipintal utawa dikepang dadi bentuk sing luwih gedhe lan kuwat. Tali duwe kekuatan tarik lan bisa digunakake kanggo nyeret lan ngangkat. Tali luwih kenthel lan kuwat tinimbang ari, tali lan twine sing padha .

Jalur serat alami telung untaian