Tali sepatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tali sepatu ireng

Tali sepatu, uga diarani shoestrings (US English) utawa bootlaces (UK English), minangka salah sawijining jinis piranti sing umume digunakake kanggo ngamanake sepatu, sepatu bot, lan alas kaki liyane. Biasane kalebu sepasang tali utawa tali, siji kanggo saben sepatu, rampung ing sisih loro kanthi bagean kaku, sing diarani aglets . Saben tali sepatu biasane ngliwati pirang-pirang bolongan, eyelet, daur ulang utawa pancing ing sisih loro sepatu kasebut. Loosening lacing ngidini sepatu mbukak nganti jembar nganti sikil dipasang utawa dicopot. Ngencengi lacing lan naleni pucuk kasebut supaya sikil sampeyan kenceng ing njero sepatu. Renda bisa diikat kanthi macem-macem, umume busur sing sederhana.

Simpul tali nyikat kabel lan iki mungkasi ujung renda ngliwati simpul kasebut
Knot Shoelace Ian Aman digunakake ing sepasang sepatu bot safety