Tèknik sampling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tèknik sampling iku péranganing metodhologi statistika sing magepokan karo panjupukan sapérangan saka populasi. Yèn sampling dijupuk nganggo métodhe sing bener, analisis statistik saka sawijining sampel bisa dipigunakaké kanggo generalisasi kabèh populasi. Métodhe sampling akèh migunakaké téyori probabilitas lan téyori statistika.

Tahapan sampling ya iku:

  • Ndhéfinisi populasi sing arep diamati
  • Nemtokaké kerangka sampel, ya iku kumpulan kabèh item utawa prastawa sing mungkin
  • Nemtokaké métodhe sampling sing cocog
  • Ngayahi panjupukan sampel (pangumpulan data)
  • Pangecekan ulang prosès sampling

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Cochran, W G (1977) Sampling Techniques
  • Deming, W E (1975) On probability as a basis for action, The American Statistician, 29(4), pp 146–152
  • Gy, P (1992) Sampling of Heterogeneous and Dynamic Material Systems: Theories of Heterogeneity, Sampling and Homogenizing
  • Sarndal, Swenson, and Wretman (1992), Model Assisted Survey Sampling, Springer-Verlag
  • Stuart, Alan (1962) Basic Ideas of Scientific Sampling, Hafner Publishing Company, New York