Suzuki Fronte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Suzuki Fronte (Basa Jepang: スズキ・フロンテ) yaiku mobil sing pisanan dikenalake ing Maret 1962 minangka versi sedan saka prodhusèn mobil Suzulight Van. Jeneng Fronte isih digunakake kanggo mobil sedan saka pabrik Suzuki, uga sawetara kendaraan sing digunakake komersial nganti diganti jeneng Alto (mung digunakake kanggo kendharaan komersial) ing wulan September 1988.[1]

Fronte 360 (LC10)

Suzulight Fronte[besut | besut sumber]

Suzulight Fronte TLA (1962-63)

Suzulight Fronte adhedhasar saka mobil jinis van TLA dikenalake ing Maret 1962 minangka versi mobil penumpang van TLA sing misuwur. Suzulight Fronte uga adhedhasar seri Suzulight SS sadurunge, yaiku mobil Lloyd LP400 sing luwih tuwa, lan kaya ngono, dipasang rong silinder, yaiku loro-lorone, mesin loro-lorone nyopir gembong ngarep. Penundaan kasebut mandhiri mandhiri kabèh papat rodha, kanthi spring godhong transversal ing loro porsi kasebut. 2,565 dibangun ing taun kapisan. Kekuwatan ana 25 PS (18 kW) ing 6000 rpm, saka mesin unik (uga disebut "TLA") kanthi bentuke silinder kasebut dhewe tinimbang ing blok siji. Saka 360 cc (64.0 × 56.0 mm) metode iki ngidini biaya produksi sing luwih murah lan pendinginan sing luwih apik, saéngga Suzuki rega TLA ing ngisor Van Tart Spartan. Kaya komersial sing entheng, mula transmisi kasebut minangka manual telung kacepetan kanthi peralatan pertama sing ora disegerake lan shifter dipasang.[2]

Sawise mung produksi taun suwene TLA, mesin FEA anyar muncul, nampilake sistem pelinciran otomatis SELMIX, ningkatake ekonomi bahan bakar lan mbusak kabutuhan bensin sing wis dicampur kanggo mesin loro-stroke. Daya dadi mudhun, nganti 21 PS (15 kW). Iki ditrapake kanthi instalasi kotak gearar kacepetan papat anyar sing wis diselarasake.[3]

Fronte 360[besut | besut sumber]

Fronte 360 sedan
1969 Suzuki Fronte Super Deluxe LC10.jpg
Mangsa sajroning produksi03.1967–10.1970
PerakitanKosai Assembly Plant, Hamana-gun, Shizuoka, Japan
Wangun rangka2-door sedan
LayoutRR layout
Mesin
Transmisi4-speed manual
Let sumbu rodha1,960 mm (77.2 in)
Dawa2,995 mm (117.9 in)
Amba1,295 mm (51.0 in)
Dhuwur1,290 mm (50.8 in)
Bobot kothong425 kg (937 lb)
1968 Fronte SS 360 as driven by Stirling Moss

Sedan Suzuki Fronte 360 ​​loro lawang (kode sasis LC10) dikenalake ing Maret 1967 kanggo ngganti Suzulight Fronte sadurunge. "Y-16", minangka proyek kasebut wis dingerteni, duwe mesin mburi lan gembong sepuluh inci kanggo bungkus maksimum. Mobil kasebut wiwit saka proyek "FC" 1961, uga nganggo mesin mburi nanging ana lawang sing dipasang mburi, jendhela bunder mbalikke (à la Ford Anglia) lan profil rakish sakabèhé.[4] Proyek bayi isih cilik sing disebut "Suzulight Sports" Malah sadurunge (1960), ana prototipe loro-seater sing mbukak FA, karo mesin lan tata letak sing padha karo digunakake ing FC. Trek tes Suzuki ing Ryūyō digunakake kanggo program pangembangan, nalika uji tropis lan hawa adhem ditindakake ing Thailand lan Hokkaido. Ing pasar domestik Jepang, Fronte bersaing langsung karo Mitsubishi Minica, Daihatsu Fellow, lan Subaru 360.[5]

Bentuk sing umum ana ing profil bulat, kanthi cepet diarani "Daruma" kanggo boneka roly-poly Jepang - iki minangka mobil paling cilik (lan mesthine mung siji Kei Jidosha) nggunakake "gaya coke botol" sing dadi populer ing Amerika Serikat. kanggo taun modhél 1965. Roda rodha 1,960 mm (77,2 in), penundaan kasebut mandhiri karo sumber coil lan mesin dadi unit siklus udara kaping pindho sing anyar 356 cc sing uga diarani LC10. Panularan kasebut minangka manual papat kacepetan, mula nganggo synchromesh ing telung gandheng paling dhuwur. Nalika istirahat karo tradhisi roda ngarep Fronte, powertrain diselehake ing sisih mburi, amarga wis dadi kebiasaan kanggo mobil kei ing wektu kasebut. LC10 Fronte diarani "Raja Mobil Kei" dening departemen pemasaran Suzuki minangka tuntutan sing bisa nyebabake Subaru menehi jeneng pengganti "Rex".[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Car Graphic: Car Archives Vol. 5, '70s Japanese Cars (ing basa Japanese). Tokyo: Nigensha. 2007. p. 140. ISBN 978-4-544-09175-5.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Mizukawa, Yuki (2012). 二輪自動車産業における寡占体制形成 [Oligopolistic structure formation in the motorcycle industry]. Economic Bulletin of Senshu University (ing basa Japanese). Tokyo, Japan. 47 (1): 76.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. 360cc: Nippon 軽自動車 Memorial 1950→1975 [Nippon Kei Car Memorial 1950-1975] (ing basa Japanese). Tokyo: Yaesu Publishing. 2007. p. 59. ISBN 978-4-86144-083-0.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Schoenmaker, Johan (2015-02-26). "Suzuki Fronte Geschiedenis" [The history of the Suzuki Fronte] (ing basa Dutch). Suzuki klassiekers. Diarsipna saka sing asli tanggal 2016-08-15.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. Meyer, p. 8
  6. Nippon 軽自動車 Memorial, p. 73