Suwuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Suwuk iku minangka sarana golèk tamba tanpa pitulungane medhis. Kayadene nalika lara mripat rupané abang. Banjur menyang marang wong pinter (bisa dhukun apadene kyai) kanggo nyuwun suwuk.

Nanging ana kalane nalika tetuwuhan kaserang lelara uga disaranani kanthi suwuk. Semono uga rajakaya nalika nandang lelara uga disuwuk déning wong pinter sing ahli suwuk.

Wong kang pinter tetulung kanthi suwukan iku aran mandi idune. Nuduhake yèn dhèwèké duwé kabisan lan kapinteran babagan suwukan.