Suluk (wayang)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suluk iku tembang kang ditembangake déning dhalang ing pakeliran. Suluk ditembangake déning dhalang kanggo mènèhi pitanda salah sawijining adegan wayang.[1] Suluk mènèhi swasana kang arep dibangun miturut adegan kang bakal dimainke. Kabèh dhalang kudu bisa nembangake suluk kanthi laras.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Bambang Murtiyoso, dkk (2007). Téyori Pedalangan. Surakarta: ISI Surakarta. ISBN 979-8217-60-8.